torsdag 28. mai 2009

Eksamen

Fortuna Virilis - et romersk tempel på forhøyet podium, tempelfront av 4 joniske søyler, 3 delt profilert horisontalt arkitrav, dekorert frise og slett pediment.... Et utsøkt stykke arkitektur!
Ja i morgen er det eksamen i arkitektur fra antikken til postmodernismen. Håper og ønsker at jeg får en oppgave knyttet opp mot antikken!!!..og at jeg klarer eksamen!!!
Ser også frem i mot en helg uten eksamens lesing og med strålende sol, da skal det slikkes sol og kun leses interiørblader:)
Ha en herlig pinsehelg!
Jeanette:)))

søndag 24. mai 2009

Gammel lysekrone

På det forrige innlegget der jeg viste jernfrisen, kan man i speilet se lampen som sitter i taket på soverommet...en utrolig kjedelig og vanlig lampe. Lamper er noe jeg har fått øynene opp for, og i og med den oppdagelsen har jeg også funnet ut at mange av de lampene jeg har er ganske triste. Dermed er jeg nå hele tiden på lampejakt...på jakt etter de unike lampene..... Har lenge vært på utkikk etter en til soverommet, har sett på en fra Laura Ashley med hvite porselensroser - utrolig fin, men har også kikket etter en gammel...og i går fant jeg en!!!! Jippi!!! Er den ikke nydelig? Den er ikke så stor, noe det var viktig at den ikke var, den måtte være liten og nett som denne i og med at rommet er ca. 12 kvadratmeter og har en takhøyde på 220cm.
Lampen fant jeg i går i Arvika, en liten svensk by på grensen til Norge, hvor de har flere små antikvitetsforetninger. Lampen hang der, og jeg kunne ikke reise fra den, så den ble løftet ned og pakket varsomt ned. Damen jeg handlet av sa at den er så søt, at jeg nesten vil gråte hvis du kjøper den(hun hadde selv gått og smyg kikket på den, og ønsket seg lampen) Nå har jeg to lamper å henge opp, så nå må jeg få en elektriker hit snarest!!!! Gleder meg til å se både industrilampen og den lille lysekronen på plass - moro at de er så forskjelige, virkelig to ytterpunkter!
Jeanette:)

fredag 22. mai 2009

Jernfrise

På soverommet har jeg et ny gammelt speil fra slutten av 80- tallet, ikke så hipt lenger, men store speil gjør absolutt noe med et rom! Så jeg prøver å få det til å smelte inn. Har vær inne på å ramme det inn på veggen...men prøver meg nå først med en jernfrise!
Synes at frisen er utrolig flott, men om den skjuler 80-talls stilen på speilet godt nok.....???

Litt forandring fryder!

Noen forandringer i gangen oppe.......
En antik soda flaske gav inspirasjonen, og vips så skjedde det noen små forandringer i gangen og dermed også i flere rom. For flytter man litt rundt et sted får det alltid ringvirkninger.....

En liten J-sjablon, for Jeanette...eller Jansson...eller bare for Jaaaaaa!!!!!!


Med en gammel fillerye fikk rommet et lite Sundborn/ Carl Larsson uttrykk nesten.....



onsdag 20. mai 2009

Kanin

Ble så inspirert av lantlif Anetts søte kanin i dag at jeg måtte vise mitt herlige par igjen...har jo vist dem tidliger.... De er sydd etter mønster fra "Tilda" boka. Klærne er sydd av gamle lin duker!
De sitter på kommoden i gangen og sier "Velkommen igjen!" til alle som kommer innom!



tirsdag 19. mai 2009

Liljekonvall

Min datter kom inn med en herlig overraskelse; Årets første liljekonvall bukett, gjett om det varmet en eksamenslesendemor!!!!
Liljekonvall er en stor favoritt, både for lukt og syns sansen. Kommer til å flytte med meg buketten fra rom til rom i kveld, og i morgen kommer jeg til å plukke flere buketter selv!

søndag 17. mai 2009

17.mai!

Håper alle har hatt en flott 17.mai!
Ebba, vår westie, pyntet med 17.mai sløyfe i anledning dagen!

søndag 10. mai 2009

Industrilampe

Jeg vant ingen lampe, men jeg fant....en industrilampe!!! Helt utrolig, jeg trodde at låven min var rensket og saumfart for det mest, men så stod den der høyt oppe på en hylle!
Godt bevart, men med litt slitte detaljer, så det synes at den ikke er ny!

Porselens holder til lyspæren. Jeg har fått en elektriker til å sette inn ny kabel, slik at den ikke skal være brann farlig! Tror den skal få henge i kontoret, passer fint til mitt hjemme designa skrivebord! Føler meg heldig som fant den!


søndag 3. mai 2009

Skrivebord

Dette skrivebordet er egen designet. Selve skriveplaten måler 175x65, mens høyden er 76 cm.
I ene enden har en lokal snekker, Otto, laget det ene "endebenet", mens en lokal bedrift, ASVO, står for det andre "endebenet" som består av et 80 cm kjøkken underskap.

I underskapet er det plass til skriver, hardisk(pc), trådløs nettverk stasjon, skriverpapir m.m. og sist men ikke minst alle ledningene. Et stort hull i bakstykket av skapet sørger for utluftning og tilgang til kontakter.

Skriveplaten er en benkeplate fra IKEA. Skrivebordet er beiset mørkt og så lakket.



Nøkkel ringer...

Det dumpet ned et brev fra Kathrines quiltestue i Oslo i postkassen en dag....i brevet lå det to sømpakker til to stk nøkkelringer som jeg hadde satt meg på venteliste til i høst....gjett om jeg ble gledelig overrasket! Den til høyre er en Dachs, mens den til venstre er en fransk bulldog!
Selv har jeg verken dachs eller bulldog, men en Westie...Ebba på snart 10 måneder...verdens beste hund i følge dens eiere! Takk for svar på malingsspørsmålet Anett! Klikk inn på bildet av industrilampen å delta på konkurransen hos Anett!